Keresés


World of Tanks - Frontline útmutató - 9 kill artyval

2019.03.17 13:51

Ezen a klánlapon nem szoktunk hatalmas leírásokat közzétenni, általában csak a kicsi, de játékos guildünk eredményeit (ez nagyon sz*r volt), érdekességeket és egyéb gamer híreket szoktunk felpakolni, de ha már kijött egy új és izgalmas játékmód az ,,ingyenesen játszható Tank Akció MMO-hoz", miért ne írnánk néhány szót, egy rövid útmutatást róla. Tegyük hozzá, hogy egy egész estés könyvet írhatnék a játékról, ezért megpróbálom rövidre fogni, s csak a lényeget kiemelni. Ezt a csodálatos tankjátékot érdemes kvázi évente elővenni és leporolni, majd ránézni a régi vasakra, megnézni milyen újabb prémium szörnyeket dobott ki a Wargaming, és tudomásul venni, hogy ez már nem az a program, ami kezdetben volt. Haditechnika kedvelőként, csak a német és tengelyhatalmak páncélosait preferálom, eszem ágában nincs amcsi, vagy egyéb szövetséges tankokba ülni. Igazi felüdülés és sikerélmény a régi avíttas 6 éve fixált német vasakkal kinyírni a prémium matyikat - de kicsit elkalandoztunk, jöjjenek a száraz és makacs tények.


Mauerbrecher prémium (próbaidős) nehéz tank, lőszertartó one shot, teljes HP-ról


Nem kezdek el alap dolgokat leírni, hogy a heavy tankokkal nem kempelünk (mert ez nem teljesen igaz), de a 30v30 frontline játékmódban a passzivitás és a túlzott aktivitás is kárára lehet a csapatodnak. A játékszabályokat és a főbb célokat sem ismertetem, ebben a videóban minden benne van. Az első és legfontosabb dolog, hogy csak prémium tankokkal játssz! Semmi mással. Kivéve, ha van egy 8-as artyd, de erről később. Ha lehet mindig a legújabban kijött prémium szörnyekkel, csak a dobtáras (auto loder) tankokkal játssz, a legnagyobb átütő értékkel, a leggyorsabbakkal és természetesen csak az orosz hidegháborús vasakkal! Ismét nem kezdem el leírni, hogy miért, aki eddig nem jött rá, hogy ezek a tankok sokkal életképesebbek - profi játékosok kezében meg még veszélyesebbek, akkor úgyis mindegy. Ennek ellenére, ha a csapattársaid mind seg*lámák, akkor teljesen mindegy milyen tankba ülsz.




Nincs prémium tankom, mit tegyek?

Hamarosan a Tigris 2-őt, a nagy királytigrist visszaminősítik VII-es szintre, olyan gyenge (nem vicc), tehát erre ne nagyon szokjon rá a kedves játékos. A lényeg, hogy élvezd a játékot és légy hasznos tagja a csapatodnak. Derítsd fel az ellenséget, menj előre, ne hagyd üresen a széleket, a spot damaggel gyorsíthatod a promotálásodat. A legtöbb pontot a zóna foglalással és a foglalás megszakításával nyerheted el. Egy jó öreg Ferdinánd TD-vel két szintet léptem 3 lövéssel, 2 killel úgy, hogy közben 5-en lőttek engem. Bosszantsd az ellenfelet, tartsd tűz alatt őket, vonulj vissza minden lövésénél és a tár kiürülése után mozogj előre és hátra, nehogy kicsapjanak a tüzérséggel. Ne idegből játssz, nem leszel Wittmann tőle! Használd a frontline képességeidet: foglalásnál az erővágót, a légi felderítést, vagy a két tüzérségi támogatást.


Eldőltem, majd hárman próbáltak egyenesbe hozni :) -  mondja ezek után valaki, hogy itt mindenki bunkó idiotretnubláma


ARTY/SPG/Puttyogó

...és akkor elértünk az artyzáshoz. Jó magam nyolc év (nem folyamatos) játék alatt kiszedtem leárazásokkal, free XP-vel nemrég egy 8-as artyt, ami most épp kapóra jött. A prémium vasak ugyanis nem immunisak a 210 mm-es repeszromboló tüzérségi lövedékekre (GW Tiger P), tehát szépen lehet abálni a jónépet. Bár érdekes mód vannak olyan prém medek, amik hasonló sebzést kapnak be, mint a heavyk (400-500), ennek ellenére egy hármas tüzérségi kombó (skill) tuti fejlövés nekik. Nem kell minden lövés után odébbállnod, az ellenséges artyk itt nem foglalkoznak veled! Helyezkedj az artyval, kövesd a frontvonalat kellő távolságban, közel az újratöltési/javítási pontokhoz. A "T" gombbal jelölheted csapattársaidnak melyik területet lövöd. Általában két zónába is átlőhetsz, szal artyzni nagyon nagy élvezet, hamar a körözési listán leszel. :) Meg aztán nem kell nagy tank ásznak lenni vele, ezzel nem lehet probléma.

Használj töltésgyorsítót, célzásgyorsítót, álcahálót, vagy periszkópot. A parancsnoki képességeid között elsőnek a Sixth Senset (talán észlelés, nem használom a magyar klienst) ajánlom, hogy a spottolást követően azonnal pozíciót válthass. Természetesen csak akkor, ha a teljes legénységnek kivan rakva a Brothers in arm, mellyel %-osan növelhetők a képességek. Használj pótellátmányt, ami 10%-kal növeli a teljes legénység képzettségi és skill szintjét. Rövidre fogva a mondókámat, ha nem szeretsz artyzni - mánpedig ez a nagy pálya követeli a tüzérséget - akkor vásárolj prémium tankokat, szinte minden nap van valami akció, és olykor olyan prémiumokat is előszednek, ami nem vásárolható meg a Premium Shopban. Ingyeneseknél a VK 100.01 (P) izmos nehéz tank jó alternatíva lehet német ágon, a Ferdinánddal szépeket lehet lőni és még páncél/HP tekintetében sincs lemaradva, a japánok szupertankját kerüld el, bár nagyon szeretem, a dobtáras mesterlövészek hamar kiszedik. Az olasz három lövéses P.44 Panter fun, a svéd ágon pedig az Emil I-es a még 4-es tárával (hamarosan nerfelik 3-ra) jó szolgálatodra lehet, szigorúan hull down-ba, takarásban. Ha van némi pénzmagod, akkor jó választás lehet még a prémium Skorpion G, vagy a jó öreg Löwe.

Végszükség esetén használj gold ammot! A többi nemzettel nem foglalkozom.



Egy utolsó gondolat, ne nyerjetek túl gyorsan, hiszen ha nem éred el legalább a kapitány, vagy az őrnagyi rangot, nem sokat ér a győzelem. Ugyan ez fordítva, ha túl hamar vesztetek, nem sokat ér a dolog... Ismerd meg a tankod gyengéit és erősségeit, játssz okosan! Nem kell rohanni, van idő novemberig, havi néhány napos játékkal simán kivehetsz a felhalmozott tokkenekből legalább egy prémium tankot. Végezetül három oldalt ajánlok áttanulmányozásra, a méltán híres WoTinfo.hu-t, a Scheff-es Esport1.hu/news/WoT-t, és GB Admirális Generális higgadt streamjeit. Gigaszushun - for the Wárhornsz.