Keresés


Vissza a gyökerekhez - World of Warcraft: Battle for Azeroth?

2018.08.29 18:30

Megérkezett a WoW legújabb kiegészítője, elindulhat a csata Azerothért! Legalább is indulna, ha alapjába véve nem egy PvE játékról beszélnénk, PvP lehetőségekkel. Azt én értem, hogy az NPC-k csatáznak Azerothért, de a játékosok mikor fognak? Mint mi annak idején vanillába Tarren Mill és Southshore között, vagy aranybogár PvP setben fővárosokat támadni, Battlegroundokat raidelni a honor rankért? Elsők között lenni, akik arénába kiszedetik csilivili fegyvereket... ezek az idők elmúltak, ha végignézzük a magyar guildek listáját mindenhol csak pve progression guildek léteznek. Az igazi csata kevesebb játékost érdekel. A régi Bloodscalp szerver elvérzett, for the Horde!




Aki arra számít, hogy a WoW valaha is hanyatlani fog, az tekintsen rá úgy mint egy régi kóla márkára, létezik, jó és valamilyen mennyiségben mindig fogyasszák. Természetesen, azért behoztak néhány újdonságot is, ha már tényleg csatára szólít a Blizzard! Ebből a legjobb ötlet az új Warfront elnevezésű játékmód, ahol a játékosok egymásnak feszülhetnek, úgy mint a Guild Wars 2 WvW-be. Területeket foglalhatnak, gyűjthetik a supplyt, hogy fejlesszék az ostrom eszközöket és épületeket magáért a dicső dominanciáért. Jaaa, mégsem! Ez a játékmód momentán még nincs beépítve, és gyakorlatilag itt nem a játékosok csatáznak egymással, hanem az NPC-k harcolnak a játékosokért RTS elemeket felhasználva. Van még egy szigetfelderítős mód is, ahol egy partival kell azeriteot felkutatni, amivel fejleszthetjük cuccaink erősségét. És itt a lényeg, hogy a háború a két oldal között emiatt az új ásvány felfedezése miatt tőrt ki, ami gyakorlatilag Azeroth kristályosult vére, s ezt a vért csak PvE-vel lehet lemosni. :) Természetesen itt már kialakulhat némi nyílt harc, ahol az erősebb viszi a prímet.


Holy moly man, 10 kill után Horde Slayer rang. :)


Végezetül open word PvP - ez mán nyílt háború! Ha a legújabb rendszerben aktiváljuk a War módot a legközelebbi fővárosban, akkor életre kelnek a beállított PvP talentek, több xp-t kapunk, több aranyat, új acsikat és növelhetjük a conquest pontjainkat, amiből jobb felszereléseket vásárolhatunk magunknak. Aki túl sok játékost öl meg, vérdíjat tűznek a fejére és látszódni fog a térképen. Ekkor a megerősödött harci képességeid dacára nyomban leraidelnek, de ilyen az élet. Az új rendszernek köszönhetően gyakorlatilag megszűntek a PvP szerverek, - itt mától csak az lesz hátba vágva, aki nagyon akarja. Mindenesetre ez az expansion még mindig a "legpévépé" orientáltabb kiegészítő az elmúlt 14 évben. For the Warhorn! For Azeroth! - Giga